Reportatge d’Alegria amb Gambo al diari del Vallès Oriental: “El 9 Nou”

http://www.el9nou.cat/noticia.php?ed=v&noticia_arxiu=&notcod=33411

REPORTATGE
Alegria per als nens de Gambo
Un pediatra de Granollers recull diners per atendre infants d’Etiòpia
El metge Iñaki Alegria, de l’Hospital de Granollers
última actualització: 12-11-2013 (16:00)
Iñaki Alegria, un pediatra de 28 anys que està fent el quart any de resident a l’Hospital de Granollers i col·labora amb l’ONG Mans Unides, ha posat en marxa un projecte de microdonacions per internet a través de la Fundació Teaming.
L’objectiu és recollir diners per pagar l’atenció d’infants amb desnutrició severa a l’hospital missioner de Gambo, al sud d’Etiòpia, un centre sanitari de l’ordre religiós dels Missioners de la Consolata.
Alegria va tenir contacte amb aquest centre en una estada que hi va fer fa un any i mig a través d’una beca de la Societat de medicina Tropical i Salut Internacional. S’hi va estar quatre mesos i l’experiència que va viure el va impactar. Per això va crear una associació, Alegria amb Gambo, amb la finalitat de recollir fons per a l’hospital. “És un centre que depèn de donacions de socis i que arran de la crisi està patint un descens de les aportacions econòmiques que rebia”. Malgrat això, l’hospital de Gambo és un dels més econòmics del país i hi van persones des de molt lluny. A més de criatures afectades per desnutrició severa, també n’hi ha que pateixen altres malalties com malària, tuberculosi o deshidratació. Els més vulnerables són els que tenen entre els 0 i els 8 anys. “Em va afectar molt veure que s’està morint un nen que no li toca, que si visqués aquí no es moriria. Vaig sentir una gran impotència. Molts nens arriben quan es troben en una situació tan greu que ja no s’hi pot fer res. Les famílies no tenen diners per pagar l’hospital i ni tan sols el desplaçament a l’hospital”.
El sistema de col·laboració que impulsa Alegria consisteix en un donatiu d’un euro al mes a través de la pàgina web de la fundació Teaming. El projecte el va posar en marxa fa aproximadament un mes i fins ara ja ha aconseguit sumar el suport d’unes 120 persones.
A l’Hospital de Gambo hi ha dues unitats de nens amb desnutrició cadascuna de les quals acull una dotzena de criatures amb un cost aproximat de 3,5 euros per persona i dia. Iñaki Alegria s’ha proposat aconseguir el màxim de diners possible per finançar aquesta despesa.
SUPORT A ORFES DEl SENEGAL
Aquest no és, però, l’únic projecte en què està implicat el pediatre de Granollers. També realitza un projecte de suport a infants orfes del sud del Senegal a través de l’ONG “La Joie des Orphelins” mitjançant la qual està ajudant a l’escolarització d’uns 150 nens i nenes. Per optar a més recursos, Alegria es vol presentar a la convocatòria d’ajuts a la cooperació internacional de l’Ajuntament de Granollers.

Acerca de Iñaki Alegria

Médico Pediatra. Fundador de la ONG Alegría Sin Fronteras que desarrolla proyectos de desarrollo integral en Senegal y Etiopía. Misión y Valores Promover el empoderamiento, liderazgo comunitario, equidad de género en los países más desfavorecidos con el objetivo de permitir la mejora de la calidad de vida de la población. Empatía, compromiso, constancia, Amor, solidaridad, empoderamiento, equidad, humildad, transparencia y Alegría
Esta entrada fue publicada en Alegria amb Gambo, Comunicació, Malnutrició severa, Malnutrición, Maltrato, mano, Marasmo, Mirada, Mirada amiga, Notícies / Noticias, Reportat diari El 9 Nou, Reportge Diari El 9 Nou. Guarda el enlace permanente.

2 respuestas a Reportatge d’Alegria amb Gambo al diari del Vallès Oriental: “El 9 Nou”

  1. Alegria amb Gambo es dona a coneixer al Vallès Oriental

    Me gusta

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google+ photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google+. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.